• English
  • Καλάθι (0)

Belong at Vodafone
Στη Vodafone στηρίζουμε τη διαφορετικότητα.
Είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί!

 

Βρίσκεσαι εδώ: Vodafone ΕλλάδαςΚαριέραΟι άνθρωποί μαςVodafone Diversity

«Ενισχύουμε τη δέσμευσή μας για την παροχή ίσων ευκαιριών απασχόλησης και αναγνώρισης, με σεβασμό σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή αναπηρίας.  Η προώθηση της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης (Diversity & Inclusion) αποτελεί τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία κουλτούρας που σέβεται, αξιοποιεί και τιμά τη διαφορετικότητα των ανθρώπων της, αντανακλώντας με αυτόν τον τρόπο τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των πελατών της και της κοινωνίας»

Φραγκίσκη Μελίσσα,
Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Vodafone Eλλάδος

Vodafone Diversity

Με στόχο τη δημιουγία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης και ευκαιριών για τις γυναίκες, έχουμε αναλάβει τις ακόλουθες δράσεις:

Connect She Can - HeforShe

Eνδυνάμωση γυναικών

Εφαρμόζουμε μια σειρά από πολιτικές και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των γυναικών ως προς την ανάληψη ηγετικών θέσεων, την εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών με επίκεντρο τη γυναίκα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρόγραμμα ReConnect, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες, που άφησαν την καριέρα τους για οικογενειακούς ή άλλους λόγους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

 

Παράλληλα, εφαρμόζουμε μία πολιτική στήριξης της μητρότητας που προσφέρει επιπλέον 16 εβδομάδες πλήρους αμειβόμενης άδειας στις νέες μητέρες, επιπλέον της άδειας λοχείας και της χρήσης μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία. Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα Αγκαλιά στην Κοινωνία, στηρίζουμε οικονομικά αλλά και με προϊόντα ή υπηρεσίες τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις ή συνεταιρισμούς που έχουν στόχο την υποστήριξη της γυναίκας σε κάθε ρόλο της ζωής στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην υγεία, αλλά και την ανάδειξη της τοπικής κληρονομιάς και των προϊόντων. 

 

 

Connect She Can - Πολιτική Μητρότητας

LGBT+  

Στη Vodafone έχει συσταθεί το LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) & Friends Network, το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει και να υποστηρίξει εργαζομένους που ανήκουν στην LGBT κοινότητα. Επίσης, παρέχουμε στους εργαζομένους που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης τη σχετική άδεια γάμου αλλά και τη δυνατότητα να εντάξουν τον ή την σύντροφό τους στα προγράμματα Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης που προσφέρει η εταιρία.

Παράλληλα, διατηρούμε ενεργή επικοινωνία και συνεργασία με σχετικούς οργανισμούς ή εθελοντικές ομάδες, όπως η Color Youth και διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και workshops για τους εργαζομένους μας. Τέλος, συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε ενεργά τη συμμετοχή εργαζομένων στο ετήσιο Pride σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Connect She Can - We hack for She

Εθνικότητα

Αποτελούμε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον εργασίας, στο οποίο μπορεί να ανήκει οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως εθνικότητας. Στην εταιρία απασχολούνται εργαζόμενοι διαφορετικής εθνικότητας και πολιτισμικού background. Είμαστε ανοικτοί και επιδιώκουμε την πολιτισμικότητα καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κατανοήσουμε και να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας.

Connect She Can - Πολιτική Μητρότητας

Αναπηρία  

Είμαστε η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, που από τον Μάρτιο του 2010 προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της, την υπηρεσία «Φωνητικής Πλοήγησης». Επιπλέον της εκφώνησης, η υπηρεσία προσφέρει την περαιτέρω πλοήγηση στην ιστοσελίδα, με τη βοήθεια κατάλληλων πλήκτρων.

Παράλληλα, διαθέτουμε την υπηρεσία εξυπηρέτησης συνδρομητών με προβλήματα ακοής μέσω γραπτού μηνύματος SMS στο 13830 (Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών). Συμμετέχουμε σε Ημέρες Καριέρας ειδικά για άτομα με αναπηρία, με στόχο να ενισχύσουμε την προσέλκυση στελεχών ΑμεΑ στην εταιρεία ενώ παράλληλα διοργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εργαζομένους μας για τη σωστή διαχείριση και ισάξια αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας με ειδικές δυνατότητες. 

 

 

 

 

Στη Vodafone προσδοκία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αποδοχής και κατανόησης, όπου καθένας εργαζόμενος μπορεί να είναι ο εαυτός του και να εκφράζεται ελεύθερα