Τι πρέπει να γνωρίζω για το roaming πριν ταξιδέψω εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Συχνές ερωτήσεις

Ό,τι ψάχνεις για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της Vodafone

Roaming
Επίλεξε κατηγορία

Τι πρέπει να γνωρίζω για το roaming πριν ταξιδέψω εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Το roaming είναι μια υπηρεσία περιαγωγής που αφορά όποιον ταξιδεύει στο εξωτερικό και κάνει χρήση των υπηρεσιών κινητής ενώ βρίσκεται εκτός της χώρας.

Σημαντικό: Χρειάζεται να διευκρινιστεί πως όταν κάποιος καλεί ενώ βρίσκεται στην Ελλάδα προς το εξωτερικό, πρόκειται για Διεθνή Κλήση η οποία δεν έχει σχέση με το roaming που παρουσιάζεται εδώ.

Όλες οι γραμμές Vodafone κινητής έχουν προεπιλεγμένη τη δυνατότητα roaming.

Εάν θέλεις να την απενεργοποιήσεις από τη γραμμή σου, μίλησε με τον Tobi στο live chat, ή κάλεσε στο 13830 ή επισκέψου ένα κατάστημα Vodafone. Εάν χρειαστεί να ταξιδέψεις, θυμήσου πως θα πρέπει να ζητήσεις να ενεργοποιηθεί το roaming ξανά στη γραμμή σου ακολουθόντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την περιαγωγή όταν ταξιδεύεις εντός ΕΕ

Όταν ταξιδεύεις πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορείς να χρησιμοποιείς τα λεπτά ομιλίας (προς εθνικά τρίτα δίκτυα κινητής), SMS (προς εθνικά τρίτα δίκτυα κινητής) και δεδομένα του προγράμματος σου, όπως και στην Ελλάδα.

Ισχύουν μόνο τα πακέτα που αναγράφουν ότι είναι διαθέσιμα και για περιαγωγή εντός EE.

Προορισμοί εντός ΕΕ:

Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γαλλικές Δυτικές Ινδίες (Αγ. Βαρθολομαίος, Αγ. Μαρτίνος [Γαλλική έκταση], Γαλλική Γουϊάνα, Γουαδελούπη, Μαρτινίκα), Γερμανία, Γιβραλτάρ, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρεουνιόν, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την περιαγωγή όταν ταξιδεύεις εκτός ΕΕ

Όταν ταξιδεύεις εκτός ΕΕ έχεις δύο επιλογές:

  • Η πρώτη είναι να χρεώνεσαι με τις βασικές χρεώσεις που ισχύουν.

  • Η δεύτερη επιλογή, είναι να επιλέξεις μία από τις υπηρεσίες που έχουμε ετοιμάσει για εσένα με γνώμονα το να έχεις περισσότερα προνόμια σε χαμηλότερη τιμή από τις τιμές τιμοκαταλόγου.

Εάν είσαι συνδρομητής συμβολαίου:

  • Vodafone Πας Παντου, δες εδώ την περιγραφή και διευκρινήσεις για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. Αν επιθυμείς, μπορείς να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία στέλνοντας  δωρεάν SMS με τη λέξη «ΝΟ» στο 1333 

  • Vodafone Passport+, δες εδώ την περιγραφή και διευκρινήσεις για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Εάν είσαι συνδρομητής Καρτοκινητού/Καρτοπρογράμματος:

  • Daily Travel Pack, δες εδώ την περιγραφή και διευκρινήσεις για την υπηρεσία.

Σε περίπτωση που χρειαστείς περισσότερα data για το ταξίδι σου (εντός και εκτός ΕΕ) μπορείς να αξιοποιήσεις ένα από τα παρακάτω πακέτα Internet: 

  • Ημερήσιο Πακέτο Data για το κινητό σου, δες εδώ την περιγραφή και διευκρινήσεις για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. 

  • Vodafone Surf Away για το laptop/ tablet σου, δες εδώ την περιγραφή και διευκρινήσεις για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. 

Για τη χρήση data όταν είσαι σε κατάσταση roaming θα ξεκινήσεις να λαμβάνεις ενημερωτικά sms σχετικά με την κατανάλωσή σου όταν φτάσεις στο 80% του όγκου του προγράμματός σου ή στα 49,2€/μήνα του λογαριασμού σου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία περιαγωγής επισκέψου την αντίστοιχη σελίδα εδώ.

Ήταν χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες;

Ίδρυμα Vodafone
My VodafoneSite mapΌροι χρήσηςΕνημέρωση μετόχων
©2023 Vodafone Group