Please ensure Javascript is enabled for purposes ofwebsite accessibility

9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Κυβερνοασφάλεια και Τεχνητή Νοημοσύνη στο μικροσκόπιο

Αρχική
Digital Press Office
Δελτία Τύπου
9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Κυβερνοασφάλεια και Τεχνητή Νοημοσύνη στο μικροσκόπιο
Δελτίο τύπου
9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Κυβερνοασφάλεια και Τεχνητή Νοημοσύνη στο μικροσκόπιο
17/04/2024

Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του μετασχηματισμού που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη και η τομή της με την Κυβερνοασφάλεια βρέθηκαν στο επίκεντρο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, και συγκεκριμένα σε συζήτηση όπου συμμετείχε η Αντιπρόεδρος ΔΣ της VodafoneΕλλάδας, Μαρία Σκάγκου, καθώς και ο νέος διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Σκάγκου, «Κυβερνοεπιθέσεις συμβαίνουν διαρκώς, κάθε μέρα και κάθε λεπτό. Το θέμα δεν είναι το αν αλλά το πότε ένας οργανισμός ή ένας χρήστης απειληθεί. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, μόνο ο Όμιλος Vodafoneαποκρούει 5 με 6 δισεκατομμύρια επιθέσεις κάθε χρόνο». Επιπλέον, υπογράμμισε την ιδιαιτερότητα του ρόλου των τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και προστασία προσωπικών δεδομένων, αλλά και την ασφάλεια των δικτύων. «Όπως αντιλαμβάνεστε, εταιρείες όπως η Vodafone διαχειρίζονται τεράστιους όγκους από δεδομένα τόσο μεμονωμένων χρηστών όσο και επιχειρήσεων, ορισμένα εξ αυτών ευαίσθητα, συνθήκη η οποία συνοδεύεται από ανάλογη ευθύνη και προϋποθέτει την εξάντληση της εγρήγορσης, της τεχνολογικής επάρκειας και της διαρκούς επικαιροποίησης στους μηχανισμούς άμυνας των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε την ολοένα αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και στο πεδίο της ασφάλειας στο διαδίκτυο, αλλά και την αναγκαιότητας της συνεργασίας και ενός κοινού μετώπου άμυνας από Πολιτεία, επιχειρήσεις και φορείς. «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας δώσει τα κλειδιά να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από το κυβερνοέγκλημα. Πέρα από τους κινδύνους που κοινώς αναγνωρίζονται στη συγκεκριμένη τεχνολογία, υπάρχουν και σπουδαίες ευκαιρίες, υπό την έννοια ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αναπτύσσει μοντέλα προστασίας, να αποκρούει επιθέσεις και να αναγνωρίζει μοτίβα. Είναι κάτι που ως επικοινωνιακοί πάροχοι έχουμε ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζουμε για προς την προστασία των δικτύων».


Μοιράσου το στα Social
Χρήσιμα Links

Όλα τα Δελτία Τύπου



Ίδρυμα Vodafone
My VodafoneSite mapΌροι χρήσηςΕνημέρωση μετόχων
©2024 Vodafone Group