• English
  • Καλάθι (0)
 

Vodafone World of Difference - Winners 2018

Εργαστήρια STEM

World of Difference - Νικητές 2018

 

 

Winners 2018

 

Για όγδοη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα World of Difference δίνει τη δυνατότητα σε νέους να εργαστούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους. Φέτος, έπειτα από εκατοντάδες αιτήσεις το Ίδρυμα Vodafone καλωσορίζει 15 νέους ανθρώπους που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά! Ας τους γνωρίσουμε!

 

 

Έφη Δασκαλοπούλου

World of Difference - Νικητές 2018

Η Έφη Δασκαλοπούλου εργάζεται στον Κόμβο Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης – InterMediaKT ως Υπεύθυνης Προϊόντος. Βασικός στόχος του έργου της είναι η δημιουργία δωρεάν smartphone application για τη στήριξη ατόμων με κινητική αναπηρία. Ένα εργαλείο που ουσιαστικά θα αποτελεί μια ηλεκτρονική πυξίδα, η οποία δείχνει ποια διαδρομή εντός πόλης διαθέτει πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία με γνώμονα παράλληλα τις κριτικές και γνώμες των χρηστών. Μια εφαρμογή μέσα από την οποία μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα θα αποκτήσει πρόσβαση σε καθημερινές έννοιες, όπως η μετακίνηση, τα ταξίδια, η ψυχαγωγία, με λίγα μόνο κλικ!

 

 

Θοδωρής Τσάτσος

World of Difference - Νικητές 2018

Ο Θοδωρής Τσάτσος εργάζεται στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους άλλους», της οποίας ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί, ως Συντονιστής έργου. Συγκεκριμένα έχει αναλάβει τη δημιουργία του 1ου στούντιο ηχογράφησης ιδιοκτησίας του οργανισμού, που θα συντελέσει στη μεγιστοποίηση της παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα τυπωμένο κείμενο σε έντυπη μορφή, λόγω αναπηρίας. Καθολική και ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και τη λογοτεχνία για όλους!

 

 

Στράτος Τσιρώνης

World of Difference - Νικητές 2018

Ο Στράτος Τσιρώνης εργάζεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες, Ο Σωτήρ ως Εκπαιδευτής Πληροφορικής. Στόχος του έργου του είναι η εκμάθηση πληροφορικής στα παιδιά και ενήλικες που αποτελούν μέλη του Κέντρου με αναπηρία. Κύριο μέλημα του είναι η δράση του να ανοίξει νέες πόρτες στη φαντασία, την επικοινωνία, την ενημέρωση, την εύρεση θέσεων εργασίας, τη δημιουργία και διατήρηση ανθρώπινων σχέσεων των επωφελούμενων του Κέντρου. Τα οφέλη της τεχνολογίας να έχουν αποδέκτες όλους τους ανθρώπους, ακόμη και τα άτομα ΑΜΕΑ! 

 

Γιάννης Μπρούζος

World of Difference - Νικητές 2018Ο Γιάννης Μπρούζος εργάζεται στην Challedu-ΑΜΚΕ, έχοντας αναλάβει τη θέση του Υπεύθυνου έργων-προγραμμάτων επιστήμης. Ως συνιδρυτής του οργανισμού φιλοδοξεί να διευρύνει το έργο του μέσα από τη δημιουργία, επιμέλεια και υλοποίηση νέων προγραμμάτων εκπαιδευτικού παιχνιδιού γύρω από τη Χημεία, την Άλγεβρα, τη Γεωμετρία και την Αλγοριθμική σκέψη - τεχνολογία υπολογιστών για τα επωφελούμενα παιδιά του οργανισμού που ανήκουν σε ευάλωτες ή περιθωριοποιημένες ομάδες, όπως τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, άνθρωποι με αναπηρία, με διαφορετική προέλευση ή κοινωνικές δυσκολίες. Μέσα από παιγνιώδεις εκπαιδευτικές μεθόδους, αίρονται οι τοίχοι της γνώσης και ευάλωτες, περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες αποκτούν ισότιμη πρόσβαση στην επιστήμη!

 

 

Βούλα Χρυσανθακοπούλου

World of Difference - Νικητές 2018Η Βούλα Χρυσανθακοπούλου εργάζεται στην The Tipping Point ως Operations Coordinator. Συγκεκριμένα μέσα από το έργο της φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή που ενδεχομένως βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, να έρθει σε επαφή μέσω live video, με 1.000 ανθρώπους - πρότυπα (μέντορες) από όλον τον κόσμο, οι οποίοι μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους και μπορούν να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις του. Οι νέες τεχνολογίες διευρύνουν τη «σύνδεση» μαθητών με τα πρότυπα τους από όλον τον κόσμο, λειτουργώντας ως μοχλός προσωπικής και ακαδημαϊκής ανάπτυξης!

 

 

Ντέηβιντ Σαλτιέλ

World of Difference - Νικητές 2018Ο Ντέηβιντ Σαλτιέλ εντάχθηκε στον οργανισμό Athens Makerspace ως Συντονιστής Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων. Το έργο του εστιάζει στις τεχνολογίες ψηφιακής κατασκευής και εκπαιδευτικών εργαστηρίων, ενώ έχει ως στόχο την εκμάθηση μέσω της πράξης με τη νοοτροπία DIY (Do It Yourself) και DIT (Do It Together). Ο ίδιος πιστεύει και φιλοδοξεί να μεταδώσει το κίνημα “maker movement” που περικλείεται γύρω από τη φιλοσοφία «δημιουργώ με τα χέρια μου». Κοινωνική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων με κεντρικό άξονα την κουλτούρα “maker movement” - «δημιουργώ με τα χέρια μου»!

 

 

Έρρικα Χριστοδούλου

World of Difference - Νικητές 2018Η Έρρικα Χριστοδούλου εργάζεται στο B.I.C. Of Crete, Agricultural Business & Innovation Center of Crete (Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης), έχοντας αναλάβει την υλοποίηση ερευνών, οργάνωση εκδηλώσεων, συμμετοχή στο σχεδιασμό έργου. Στόχος του έργου της είναι η μελέτη και ο σχεδιασμός μιας ηλεκτρονικής διαδραστικής πλατφόρμας, που θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή, ανταλλαγή και διαχείριση πληροφοριών που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγική διαδικασία και δραστηριότητα στο Νομό Λασιθίου, με προοπτική επέκτασης σε όλη την Κρήτη. Η εφαρμογή θα αξιοποιεί τη χρήση καινοτόμων συστημάτων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας και δομών Internet of Things για την υλοποίηση πλάνου έξυπνης Γεωργίας. Η άλλη εικόνα της γεωργίας με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για αύξηση του ποσοστού ενασχόλησης με το σημαντικό αυτό για την οικονομία μας κλάδο!

 

 

Βάλια Πατατανέ

World of Difference - Νικητές 2018Η Βάλια Πατατανέ εργάζεται στηνΑνεξάρτητη Κοινωφελής Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Νοσηλεία» ως Ψυχολόγος. Το έργο της στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που εξυπηρετούνται από τα προγράμματα του οργανισμού και των οικογενειών τους, στην ενδυνάμωση των μελών της Ομάδας στήριξης μοναχικού ασθενή και στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα υγείας. Σεβασμός στον άνθρωπο, αλληλεγγύη, φιλανθρωπία, ομαδικότητα, ακεραιότητα!

 

 

Παύλος Σύμεντης

World of Difference - Νικητές 2018Ο Παύλος Σύμεντης εργάζεται στη Unique Minds ως Οικονομικός Διαχειριστής, ενώ αποτελεί και ιδρυτικό μέλος του οργανισμού. Το έργο του εστιάζει στο σχεδιασμό και τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του οργανισμού, ο οποίος γεφυρώνει το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου. Μέσω διαδραστικών workshops αλλά και άμεσης επικοινωνίας μαθητών και φοιτητών ο οργανισμός φιλοδοξεί να μειώσει το ποσοστό των μαθητών που δεν είναι βέβαιοι για την επιλογή των σπουδών τους. Συνέργεια με σκοπό το επιθυμητό ακαδημαϊκό μέλλον κάθε μαθητή!

 

 

Ελένη Προβοπούλου

World of Difference - Νικητές 2018

Η Ελένη Προβοπούλου εργάζεται στην Ethelon ΑμΚΕ ως Υπεύθυνη ανάπτυξης δικτύου εθελοντών & Κοινωνικών Δράσεων στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του έργου της είναι η σύνδεση, ανάπτυξη και κινητοποίηση εθελοντών και οργανισμών στην περιοχής της Β. Ελλάδος. Φιλοδοξεί μέσα από τη διοργάνωση κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης να επιτύχει τη σωστή ενημέρωση μικρών και μεγάλων, προκειμένου να γνωρίσουν την έννοια του εθελοντισμού υιοθετώντας την ως προτεραιότητα τους. Υγιής και μακροχρόνια συνεργασία αλληλεγγύης μεταξύ ατόμων - κοινωνίας!

 

Πηνελόπη Καλλιοντζή

World of Difference - Νικητές 2018

Η Πηνελόπη Καλλιοντζή εργάζεται στη Humane Social Enterprise στη θέση της Project Manager. Το έργο της έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση των νέων προϊόντων “Reaction - Empowering Life’’. Τα φετινά προϊόντα ονομάζονται “Breath Unlimited’’ και είναι ρούχα και αξεσουάρ, τα έσοδα των οποίων είναι αφιερωμένα στην ενδυνάμωση της ανάσας των ασθενών με κυστική ίνωση. Πρόκληση θετικών συναισθημάτων για οποιαδήποτε πάθηση με άμεση κοινωνική αντίδραση για τη στήριξη τους!

 

 

Adekunmbi Serifat Aderemi

World of Difference - Νικητές 2018

Η Adekunmbi Aderemi εργάζεται στον οργανισμό Melissa Network ως εκπαιδευτικός. Το έργο της έχει ως στόχο την εκπαίδευση αλλά και δημιουργική απασχόληση παιδιών μεταναστών και προσφύγων. Κύριο μέλημα της δράσης της είναι τα παιδιά αυτά που βρίσκονται σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον όσον αφορά τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τη γλώσσα να έχουν όσο το δυνατόν πιο ομαλή κοινωνική ένταξη. Όταν τα παιδιά έχουν τα σωστά πρότυπα να τα οδηγούν, θα εξελιχθούν στο καλύτερο μέλλον που όλοι ελπίζουμε!

 

 

Φίλιππος Παγάνης

World of Difference - Νικητές 2018

Ο Φίλιππος Παγάνης εργάζεται στην οργάνωση Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας έχοντας αναλάβει τη θέση του Υπεύθυνου Υποστήριξης Τρανς Νέων. Στόχος του είναι η ενδυνάμωση και υποστήριξη τρανς ατόμων, παρέχοντας τους υποστήριξη και βασικές πληροφορίες για απαραίτητες διαδικασίες που σχετίζονται με την ταυτότητας φύλου τους, όπως η αλλαγή των επίσημων εγγράφων και η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για ζητήματα ιατρικής φυλομετάβασης. Μια νέα κοινωνική στάση με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες όλων!

 

 

Χρήστος Μακρυνιώτης

World of Difference - Νικητές 2018

Ο Χρήστος Μακρυνιώτης εργάζεται στον οργανισμό Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στη θέση του Πολιτικού Επιστήμονα – Εμψυχωτή στις δομές της Αθήνας. Βασικός στόχος του έργου που θα αναλάβει είναι η ομαλή, λειτουργική και εποικοδομητική επανένταξη των αποφυλακισμένων ατόμων στην κοινωνία. Επιπλέον, στην ορθότερη προετοιμασία υποψηφίων ή ήδη αποφυλακισμένων ατόμων για επανένταξη θα συνδράμει και η σύνταξη ενός οδηγού για αποφυλακισμένους με τα σωστότερα και πιο πρόσφατα στοιχεία Δημοσίων Υπηρεσιών, ΜΚΟ, Χώρων Στέγασης, Χώρων Δωρεάν Σίτισης, έκδοσης απαραίτητων δημοσίων εγγράφων, επιχειρήσεων που απασχολούν αποφυλακισμένους, ενημέρωσης περί των δικαιωμάτων τους, θέματα νομικής υποστήριξης που θα πραγματοποιήσει. Περισσότερος «χώρος» και ευρεία κοινωνική αποδοχή για ομαλή και λειτουργική επανένταξη!

 

 

Γεωργία Βλάχου

World of Difference - Νικητές 2018

Η Γεωργία Βλάχου εργάζεται στη HOPEgenesis έχοντας αναλάβει τη θέση της Supervisor της ομάδας χρηματοδότησης. Το έργο της στοχεύει στην εύρεση χρηματοδότησης των προγραμμάτων του οργανισμού, βάσει του ετήσιου πλάνου της HOPEgenesis εστιάζοντας στην προσέγγιση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και μέσα από crowdfunding καμπάνιες. Ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερου κόσμου για τη μητρότητα και την υπογεννητικότητα, η οποία είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας και όχι προνόμιο!

  

Δες το video