• English
  • Καλάθι (0)
 

Vodafone World of Difference - Winners 2017

World of Difference - Νικητές 2017

 

 

World of Difference - Νικητές 2017

 

Στην έβδομη διεξαγωγή του προγράμματος δεχθήκαμε 204 προτάσεις. Οι 10 επιτυχόντες του προγράμματος, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για έξι μήνες στον οργανισμό της επιλογής τους είναι οι:

 

 

Ειρήνη Ζαφείρη

World of Difference - Νικητές 2017

Η Ειρήνη Ζαφείρη εργάστηκε στη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ ως   Υπεύθυνη του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο». Στους 6 μήνες απασχόλησής της, ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε 4.000 Μαθητές Δημοτικού της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το πρόγραμμα, με τη δική της συμβολή, είναι έτοιμο να επεκταθεί και να εφαρμοστεί σε σχολεία, εκτός Αττικής, για το σχολικό έτος 2017-2018. Η Ειρήνη είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στο Ηράκλειο Κρήτης.  

 

 

Μικαέλα Καλδή

World of Difference - Νικητές 2017

Η Μικαέλα Καλδή εργάστηκε στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ως  Ψυχολόγος. Η Μικαέλα είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταπτυχιακού στην κλινική και κοινοτική ψυχολογία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών. Μέσα από την 6μηνη εργασίας της, έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 400 ανθρώπους να προβούν σε αξιολόγηση μνήμης στα ιατρεία μνήμης 5 δήμων της Αττικής και να ενημερωθούν, μαζί με τους οικείους τους, για τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της άνοιας.   

 

 

Ρόζμαρι Καλογερία

World of Difference - Νικητές 2017

Η Ρόζμαρι Καλογερία εργάστηκε Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα  ως  Εκπαιδεύτρια ατόμων με νοητική υστέρηση  Κατά τους 6 μήνες εργασίας της, μέσα από έγκυρα εκπαιδευτικά εργαλεία, κατήρτισε μια ομάδα 8 σπουδαστών με νοητική αναπηρία στο χώρο της εστίασης, με σκοπό την κοινωνική και επαγγελματική τους ενσωμάτωση και αυτονομία. Η Ρόζμαρι είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  

 

Ηλίας Καρλής

World of Difference - Νικητές 2017Ο Ηλίας Καρλής εργάστηκε στην GIVMED Share medicine Share life ως Υπεύθυνος Προϊόντος για τον σχεδιασμό και τη ανάπτυξη πλατφόρμας για τη διαχείριση των δωρεών/φαρμάκων.  Στους 6 μήνες εργασίας του, οδήγησε στη δωρεά 1.354 κουτιών φαρμάκων εξοικονομόντας πάνω από 14.000€ σε 38 συνεργαζόμενους φορείς και προσέφερε μηνιαία φαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη σε 450 άτομα. Ο Ηλίας είναι απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. .

 

 

Ειρήνη Κάππου

World of Difference - Νικητές 2017

Η Ειρήνη Κάππου  εργάστηκε στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ως Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα» και της αντίστοιχης δράσης “Μια Βαλίτσα Κόσμος”. “Η Βαλίτσα ταξίδεψε” 3.000 μαθητές και 140 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε δράσεις στις τάξεις, 345 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε σεμινάρια, 130 εθελοντές που ασχολήθηκαν με το Πρόγραμμα σε 18 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “ΣΥΝ-Πολιτεία” με θέμα “Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες: Συνέργειες και Προοπτικές”. Η Ειρήνη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών..

 

Ελένη Καστώρη

World of Difference - Νικητές 2017

Η Ελένη Καστώρη εργάστηκε στην Ένωση Κυριών Δράμας ως Υπεύθυνη 2 προγραμμάτων. Μέσα από την 6μηνη εργασία της έδωσε την ευκαιρία σε 15 άτομα της Οργάνωσης, καθώς και σε 24 άτομα άλλων Οργανισμών, να εκπαιδευτούν γύρω από το “Mobile School – Κινητό Σχολείο” σε καταυλισμούς Ρομά, στο Βέλγιο, σε μια εκπαίδευση που διήρκησε 10 ημέρες, με 52 ώρες θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής. Στη συνέχεια, το “Mobile School – Κινητό Σχολείο” πραγματοποίησε 27 παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Δράμας, μέσα από τις οποίες επωφελήθηκαν 331 παιδιά και ενήλικες. Αντίστοιχα, 35 παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν το “Κοινωνικό Φροντιστήριο”, ενώ διεξήχθησαν παράλληλες δράσεις με στόχο την ψυχο-κοινωνική ενδυνάμωση και κοινωνικοποίηση παιδιών με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο. Η Ελένη είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

 

 

Φάνης Παπαδημητρίου

World of Difference - Νικητές 2017

Ο Φάνης Παπαδημητρίου εργάστηκε στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» ως  Εκπαιδευτής ατόμων με κινητικά προβλήματα.Ο Φάνης  γνωρίζει τη λειτουργία του συλλόγου, τόσο ως εκπαιδευόμενος του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης, όσο και ως εθελοντής. Στο πλαίσιο του προγράμματος κατά την 6μηνη εργασία του, εκπαίδευσε 118 άτομα με κινητική αναπηρία) και 542 φροντιστές, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την κοινωνικοποίησή τους και, εν τέλει, τη σταδιακή επανένταξή τους στην εκπαίδευση και την εργασία.

 

 

Παύλος Παπαδόπουλος

World of Difference - Νικητές 2017

Ο Παύλος Παπαδόπουλος εργάστηκε στην PRAKSIS ως Συμβούλος - Εκπαιδευτής για θέματα Ασφάλειας και Ατομικής Υγιεινής στο πρόγραμμα Relocation Scheme and Emergency Response.Ο Παύλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας και έχει παρακολουθήσει διάφορα σχετικά σεμινάρια. Με στόχο την ενημέρωση των προσφύγων σε θέματα ασφάλειας και ατομικής υγιεινής στους χώρους διαμονής τους, καθώς και την εξατομικευμένη ενημέρωση ευάλωτων ομάδων, ο Παύλος κατά τους 6 μήνες απασχόλησής του ευαισθητοποίησε πάνω από 2.100 άτομα

 

 

Αντιγόνη Πούλου

World of Difference - Νικητές 2017

Η Αντιγόνη Πούλου εργάστηκε στην Επιστήμη Για Σένα Α.Μ.Κ.Ε. - SciFy - ως Impact Accelerator. Κατά τους 6 μήνες  απασχόλησή της στον οργανισμό, μεταξύ άλλων, σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης, δημιούργησε νέα παιχνίδια για τυφλούς και προσάρμοσε στην αγγλική γλώσσα την έκδοση ενός ελληνικού παιχνιδιού της SciFY. Μέσα από το έργο της ωφέλησε άμεσα 4.000 άτομα (χρήστες πλατφόρμας, συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις κι ενημερώσεις κ.α.), ενώ οι έμμεσα επωφελούμενοι ανέρχονται στους 8.000 (φροντιστές, οικείοι, εκπαιδευτικοί, επωφελούμενοι φορέων κ.α.). Η  Αντιγόνη είναι απόφοιτος του Τμήματος επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Χημεία Τροφίμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Κώστας Τσιακούλης

World of Difference - Νικητές 2017

Ο Κώστας Τσιακούλης εργάστηκε στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» ως Υπεύθυνος Διεκδίκησης Δικαιωμάτων και Επικοινωνίας. Κατά τους 6 μήνες απασχόλησής  του στον οργανισμό ανέλαβε την ευθύνη της επικοινωνίας με δημόσιους οργανισμούς και φορείς, και συντόνισε δράσεις και πρωτοβουλίες. Παράλληλα, παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης για το HIV και τους τρόπους προφύλαξης, ενώ επιμελήθηκε και επεξεργάστηκε το περιεχόμενο για τα Social Media του Συλλόγου. Ο Κώστας είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.