• English
  • Καλάθι (0)
 

Vodafone World of Difference - Winners 2017

World of Difference - Νικητές 2017

 

 

World of Difference - Νικητές 2017

 

Στην έβδομη διεξαγωγή του προγράμματος δεχθήκαμε 204 προτάσεις. Οι 10 επιτυχόντες του προγράμματος, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για έξι μήνες στον οργανισμό της επιλογής τους είναι οι:

 

 

Ειρήνη Ζαφείρη

World of Difference - Νικητές 2017

Η Ειρήνη Ζαφείρη εργάζεται στη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ ως Υπεύθυνη του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο». Η Ειρήνη είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στο Ηράκλειο Κρήτης. Στόχος της  είναι ο συντονισμός του εκπαιδευτικού προγράμματος Μπορούμε στο Σχολείο για την ευαισθητοποίηση παιδιών πάνω στο θέμα της σπατάλης του φαγητού.

Στόχος της είναι η υλοποίηση του προγράμματος για την ενημέρωση 3.000 μαθητών της Περιφέρειας Αττικής καθώς και η προεργασία για την επέκταση του προγράμματος εκτός Αττικής τη σχολική χρονιά 2017-2018.

 

 

Μικαέλα Καλδή

World of Difference - Νικητές 2017

Η Μικαέλα Καλδή εργάζεται στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ως Ψυχολόγος. Η Μικαέλα είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταπτυχιακού στην κλινική και κοινοτική ψυχολογία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών.

Βασικός στόχος του έργου που θα αναλάβει είναι η πραγματοποίηση αξιολογήσεων μνήμης στα ιατρεία μνήμης που λειτουργεί ο οργανισμός σε 5 δήμους της Αττικής με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας.

 

 

Ρόζμαρι Καλογερία

World of Difference - Νικητές 2017

Η Ρόζμαρι εργάζεται Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα  ως Εκπαιδεύτρια ατόμων με νοητική υστέρηση. Η Ρόζμαρι είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος της είναι η διαχείριση και η εκπαίδευση ομάδας ατόμων με νοητική αναπηρία καθώς και η επαγγελματική κατάρτιση τους στο χώρο της εστίασης μέσω έγκυρων εκπαιδευτικών εργαλείων με σκοπό την ανάπτυξη της εργασιακής τους συνείδησης για την κοινωνική και επαγγελματική τους ενσωμάτωση και αυτονομία. 

 

Ηλίας Καρλής

World of Difference - Νικητές 2017Ο Ηλίας Καρλής εργάζεται στην GIVMED Share medicine Share life ως Υπεύθυνος Προϊόντος. Ο Ηλίας είναι απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στόχος του είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη πλατφόρμας για τη διαχείριση των δωρεών/φαρμάκων, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη πλατφόρμας διαχείρισης των αναγκών των συνεργαζόμενων φορέων, η βελτίωση της ενημερωτικής ιστοσελίδας καθώς και ο συντονισμός της ομάδας έργου του προϊόντος.

 

 

Ειρήνη Κάππου

World of Difference - Νικητές 2017

Η Ειρήνη Κάππου  εργάζεται στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ως Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα». Η Ειρήνη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος της είναι η επέκταση  του προγράμματος «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα» για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και εκπαιδευτικών στα θέματα των προσφυγικών ροών σε όλα τα σχολεία των πόλεων που έχει παρουσία ο οργανισμός.

 

Ελένη Καστώρη

World of Difference - Νικητές 2017

Η Ελένη Καστώρη εργάζεται στην Ένωση Κυριών Δράμας ως Υπεύθυνη 2 προγραμμάτων. Η Ελένη είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Στόχος της είναι η διοικητική παρακολούθηση και ο συντονισμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του οργανισμού, καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος Mobile School σε καταυλισμούς Ρομά.

 

 

Φάνης Παπαδημητρίου

World of Difference - Νικητές 2017

Ο Φάνης Παπαδημητρίου εργάζεται στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» ως  Εκπαιδευτής ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο Φάνης  γνωρίζει τη λειτουργία του συλλόγου, τόσο ως εκπαιδευόμενος του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης, όσο και ως εθελοντής. Στόχος του έργου που έχει αναλάβει είναι η εκπαίδευση ατόμων με κινητική αναπηρία και των φροντιστών τους, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την ψυχολογική ανάπτυξη, εξέλιξη και κοινωνικοποίησή τους, οπότε και για τη σταδιακή επανένταξή τους στο χώρο της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.

 

 

Παύλος Παπαδόπουλος

World of Difference - Νικητές 2017

Ο Παύλος Παπαδόπουλος εργάζεται στην PRAKSIS ως Συμβούλος - Εκπαιδευτής για θέματα Ασφάλειας και Ατομικής Υγιεινής στο πρόγραμμα Relocation Scheme and Emergency Response.
Ο Παύλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας και έχει παρακολουθήσει διάφορα σχετικά σεμινάρια. Στόχος του είναι η εκπαίδευση  προσφύγων για θέματα ασφάλειας και ατομικής υγιεινής στους χώρους διαμονής τους (ξενοδοχεία, διαμερίσματα), καθώς και η εξατομικευμένη ενημέρωση ευάλωτων ομάδων, όπως εγκύων καθώς και  ατόμων με προβλήματα υγείας.

 

 

Αντιγόνη Πούλου

World of Difference - Νικητές 2017

Η Αντιγόνη Πούλου εργάζεται στην Επιστήμη Για Σένα" Α.Μ.Κ.Ε. - SciFy - ως Impact Accelerator. Η  Αντιγόνη είναι απόφοιτος του Τμήματος επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Χημεία Τροφίμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος της είναι η αύξηση του κοινωνικού αντίκτυπου των έργων της SciFY που στοχεύουν στην κοινότητα των τυφλών στην Eλλάδα και το εξωτερικό. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργία ενός νέου ηλεκτρονικού παιχνιδιού για τυφλά παιδιά που θα τους επιτρέπει να ψυχαγωγούνται και να εκπαιδεύονται με τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

 

 

Κώστας Τσιακούλης

World of Difference - Νικητές 2017

Ο Κώστας Τσιακούλης εργάζεται στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» ως Υπεύθυνος Διεκδίκησης Δικαιωμάτων και Επικοινωνίας. Ο Κώστας είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Στόχος του έργου που έχει αναλάβει είναι ο συντονισμός των επαφών του οργανισμού με δημόσιους οργανισμούς και φορείς και ο  συντονισμός δράσεων και η επικοινωνία τους με σκοπό το θετικό αντίκτυπο στις ζωές των οροθετικών ατόμων.