• English
  • Καλάθι (0)
 

Vodafone World of Difference - Νικητές 2016

 

 

World of Difference - Νικητές 2016

 

Στην έκτη διεξαγωγή του προγράμματος δεχθήκαμε 194 προτάσεις. Οι 10 επιτυχόντες  του προγράμματος, οι οποίοι εργάστηκαν για έξι μήνες στον οργανισμό της επιλογής τους είναι οι: 

Kατερίνα Αγγελοπούλου

Η Κατερίνα Αγγελοπούλου εργάστηκε στην TACT Hellas ως Συντονίστρια του Προγράμματος «Best Buddies Ελλάδας». Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με κατεύθυνση στην Κοινωνική Εργασία. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της δημιουργήθηκαν 27 νέες σχέσεις φιλίας, μεταξύ εθελοντών και ατόμων με νοητική καθυστέρηση για την κοινωνικοποίηση τους, καθώς και συνεργασίες με 2 άλλους φορείς για την υιοθέτηση του προγράμματος.

 

 

Έλλη Ανυφαντή

Η Έλλη Ανυφαντή  εργάστηκε στην Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών ως  Υπεύθυνη Συντονισμού και Οργάνωσης των δράσεων και πρωτοβουλιών της οργάνωσης στην Κέρκυρα, όπου συνέβαλε στον συντονισμό και στην οργάνωση των δράσεων του Γραφείου Διαμεσολάβησης και της Δομής Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 3.800 θέσεις εργασίας διαθέσιμες στα νησιά του Ιονίου, ενώ επίσης σχεδιάστηκαν καινοτόμα προγράμματα που διασφαλίζουν την πρόσβαση ευάλωτων ομάδων στην εκπαίδευση.  Η Έλλη είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  και φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

 

Σοφία Αξωνίδη

Η Σοφία Αξωνίδηεργάστηκε στην WWF Ελλάς

και ανέλαβε την υποστήριξη και διαχείριση του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» και συγκεκριμένα της εφαρμογής για την καταγραφή των χώρων αστικού πρασίνου της Ελλάδας. Η Σοφία είναι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Διεθνές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα International Digital Library.

Κατά τους 6 μήνες εργασίας της συνέβαλε σε δράσεις δίνοντας σε πολίτες ανά τη χώρα τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους χώρους αστικού πρασίνου στην πόλη τους και να τους αξιοποιήσουν, συμβάλλοντας έτσι σε μια «Καλύτερη Ζωή» για τους ίδιους και την οικογένεια τους.

 

 

Αφροδίτη Γκαμπούρη

Η Αφροδίτη Γκαμπούρη εργάστηκε ως Συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", αναλαμβάνοντας  τον συντονισμό ενημερωτικών δράσεων αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ» για τη μετάδοση των αρχών της οδικής ασφάλειας σε 1.119 μαθητές και 67 εκπαιδευτικούς 28 δημοτικών και νηπιαγωγείων σχολείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Η Αφροδίτη είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Πολύνα Κάβουρα

Η Πολύνα Κάβουρα εργάστηκε ως Μουσικοθεραπεύτρια στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ», όπου ανέλαβε την οργάνωση μουσικοθεραπευτικών δράσεων (ατομικών και ομαδικών) σε 16 παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους. Παράλληλα, διοργάνωσε μουσικοθεραπευτικές συνεδρίες για 36 οικογένειες παιδιών που φιλοξενούνται στον Σύλλογο καθώς και σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα για 60 εργαζόμενους του οργανισμού με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωσή τους στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

Η Πολύνα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Arts in Music Therapy του New York University με ειδίκευση στην πανεπιστημιακή κλινική μουσικοθεραπείας.

 

Γεωργία Μαλέα

Η Γεωργία Μαλέα εργάστηκε ως Ψυχολόγος στον Εθελοντικό οργανισμό  ΚΕΛΕΤΡΟΝ - ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, όπου ανέλαβε την ψυχολογική στήριξη 160 παιδιών και 75 οικογενειών μέσω ατομικών αλλά και ομαδικών συνεδριών και παράλληλα υλοποίησε πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης εκφοβισμού σε 698 παιδιά 10 σχολείων του Νομού Καστοριάς.   Η Γεωργία είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

 

Σόλωνας Μάλκας

Ο Σόλωνας Μάλκας εργάστηκε στην Emfasis Foundation ως Υπεύθυνος των Κινητών Μονάδων Υποστήριξης – Mobile Support Unit  Αθήνας & Πειραιά. Ο Σόλωνας από το 2013 εργάζεται εθελοντικά στην Emfasis ως streetworker και φωτογράφος ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει τη θέση του γενικού επόπτη της Κινητής υποστηρικτικής Μονάδας. Κατά τους 6 μήνες εργασίας του ανέλαβε την εκπαίδευση των αρχηγών των ομάδων και των εθελοντών των κινητών μονάδων για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα την άμεση και ουσιαστική βοήθεια σε 2.400 ωφελούμενους.

 

 

Λήδα Μουρλούκου

H Λήδα Μουρλούκου εργάστηκε στην PRAKSIS στο πρόγραμμα «ΣΤΕΓΗ PLUS (+)» ως Υπεύθυνη Συντονισμού του προγράμματος «Buddy System», όπου συνέβαλε στο συντονισμό του προγράμματος Buddy System του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αθήνα για τη διατήρηση και εποπτεία 8 σχέσεων φιλίας μεταξύ ενηλίκων και ασυνόδευτων παιδιών-αιτούντων ασύλου που προϋπήρχαν αλλά και την ανάπτυξη 20 νέων σχέσεων. Η Λήδα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολουθεί πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διασυνδετικής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

 

 

Χάρης Πατούνης

Ο Χάρης Πατούνης εργάστηκε στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ως Υπεύθυνος Προγράμματος Αστέρι της Ευχής όπου ανέλαβε τη διαχείριση και επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος το Αστέρι της Ευχής σε σχολεία, εταιρείες και ιδιώτες, και συνέβαλε στην ενίσχυση των πόρων της οργάνωσης μέσω αύξησης του αριθμού των ευχών που θα μπορούν να εκπληρωθούν, καθώς και στη μείωση του χρόνου εκπλήρωσης ευχών..  Ο Χάρης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

 

Κατερίνα Σφακιανάκη

Η Κατερίνα Σφακιανάκη εργάστηκε στον Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων ατόμων από το αλκοόλ «Η επιστροφή» ως Κοινωνική Λειτουργός,  όπου συνέβαλε στον συντονισμό και στην υλοποίηση δράσεων πρόληψης όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρές ηλικίες, σε 694 μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς 10 σχολείων των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου στην Κρήτη. Επίσης, πραγματοποίησε 241 οικογενειακές συνεδρίες όπου παρείχε υποστήριξη και συμβουλευτική, ενώ κατά την διάρκεια της εργασίας της 63 νέες οικογένειες εντάχθηκαν στο θεραπευτικό πρόγραμμα.. Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης.