• English
  • Καλάθι (0)
 

Vodafone World of Difference - Νικητές 2015

 

World of Difference - Νικητές 2015

 

Την πέμπτη συνεχή χρονιά εφαρμογής του προγράμματος,  δεχθήκαμε 231 προτάσεις. Οι 10 επιτυχόντες  του προγράμματος, οι οποίοι εργάστηκαν για έξι μήνες στον οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας, είναι οι:

 

Αρχόντω Αντωνάτου

Η Αρχόντω Αντωνάτου, εργάστηκε ως Συντονίστρια Σχεδιασμού & Εφαρμογής Δράσεων και εξεύρεσης πόρων στην Emfasis Foundation. Η Αρχόντω είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με μεταπτυχιακές σπουδές  MSc International Development στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της συνέβαλε στο συντονισμό των προγραμμάτων που υλοποιεί ο οργανισμός για τη στήριξη, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας (σίτιση, ένδυση, φροντίδα), καθώς και την ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξή περισσότερων από 600 αστέγων, ανέργων και ουσιοεξαρτώμενων, μέσω δράσεων Κοινωνικής Εργασίας Δρόμου.

 

 

Σταυρούλα Γεωργαλή

Η Σταυρούλα Γεωργαλή, εργάστηκε ως Ψυχολόγος στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα". Η Σταυρούλα είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού στην «Οργάνωση και διαχείριση ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας χρονίως πασχόντων» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικού του Πανεπιστημίου Κρήτης στο «Γονικό πένθος: Διερεύνηση των αναγκών των γονιών για στήριξη μετά το θάνατο παιδιού από χρόνιο νόσημα». Κατά τους 6 μήνες εργασίας της παρείχε ενδονοσοκομειακή και εξονοσοκομειακή ψυχολογική υποστήριξη σε 35 παιδιά και στις οικογένειές τους, από το στάδιο της διάγνωσης της ασθένειας και καθ’ όλη τη διάρκεια της .

 

 

Παναγιώτα Γιαννοπούλου

Η Παναγιώτα Γιαννοπούλου, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στους Γιατρούς του Κόσμου στο Ανοιχτό Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης. Η Παναγιώτα είναι απόφοιτος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της περισσότερα από 3.000 άπορα, άστεγα, αλλά και σωματικά ή ψυχικά κακοποιημένα άτομα δέχτηκαν τις υπηρεσίες του Πολυιατρείου για την παροχή βοήθειας.


 

 

Βιόλα Γκιόκα

Η Βιόλα Γκιόκα, εργάστηκε ως Συντονίστρια του Προγράμματος «ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ - Παιδιά σε κίνδυνο» στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Βιόλα είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του State University of New York, Empire States College στην Αθήνα. Κατά την 6μηνη εργασία της βοήθησε σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετεί το πρόγραμμα

 

 

Σοφία Μαντά

Η Σοφία Μαντά, εργάστηκε ως Βοηθός Υπεύθυνου του προγράμματος «Ψυχολογική Υποστήριξη για Όλους» στη MKO HumanAid. Η Σοφία είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών και τελειόφοιτος μεταπτυχιακού στην Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου του  Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατά την 6μηνη εργασία της , ανέλαβε τον συντονισμό για την παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 472 άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης (άνεργοι – κάτω από το όριο της φτώχιας) από 32 διαπιστευμένους ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

 

 

Κατερίνα Νάνου

Η Κατερίνα Νάνου, εργάστηκε ως Ερευνήτρια και Συντονίστρια δράσεων προβολής της αναδοχής στο Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑΜΚΕ. Η Κατερίνα είναι απόφοιτος Κοινωνικών Επιστημών του ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος MSc of Research in European Social Policy του University of Bath. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της  πραγματοποιήθηκε η σύνταξη και αποστολή ερωτηματολογίου σε 96 Μονάδες Παιδικής Προστασίας για τη διεξαγωγή έρευνας για τον πληθυσμό και την κατάσταση των παιδιών στα ιδρύματα της χώρας με σκοπό την  προώθηση της αναδοχής ως μέσο για την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και την μετάβασή τους στην κοινότητα.

 

 

Κωνσταντίνα Μοναστηριώτη

Η Κωνσταντίνα Μοναστηριώτη, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στην  Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η Κωνσταντίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ Πατρών. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της παρείχε στήριξη σε 60 άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και των προσωπικών δεξιοτήτων τους, μέσω ατομικών και ομαδικών συνεδρίων. Παράλληλα,  μέσω της διοργάνωσης δύο ημερίδων και μιας ενημερωτικής εκστρατείας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τη ΣΚΠ,  συνέβαλε ενεργά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τη νόσο.

 

 

Γλυκερία Πατσίκα

Η Γλυκερία Πατσίκα, εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στον τομέα της Εμβιομηχανικής στο Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, ΕΛΕΠΑΠ. Η Γλυκερία είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Κινησιολογία του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Σέρρες και διδακτορικού στην Εμβιομηχανική του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Σέρρες, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την 6μηνη εργασία της πραγματοποίησε έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμου πρωτοκόλλου αξιολόγησης και διάγνωσης προβλημάτων σταθεροποίησης του κορμού σε 11 βρέφη με υπόνοια εμφάνισης κινητικών δυσλειτουργιών και αντίστοιχα σε 8 βρέφη απόλυτα υγιή.

 

 

Άννα-Μαρία Τόλα

Η Άννα-Μαρία Τόλα, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στην Κιβωτό του Κόσμου. Η Άννα-Μαρία είναι φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ Αθήνας. Κατά την 6μηνη εργασία της συνέβαλε στην οργάνωση του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου της Κιβωτού για την εξυπηρέτηση 85 ανασφάλιστων ατόμων. Επίσης, βοήθησε στη λήψη κοινωνικού και ιατρικού ιστορικού, 128 επωφελούμενων για την παροχή βοήθειας.

 

 

Ευδόκιμος Φρέγκογλου

O Ευδόκιμος Φρέγκογλου, εργάστηκε ως Υπεύθυνος Υλοποίησης Ψηφιακών Εφαρμογών στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Ο Ευδόκιμος είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μεταπτυχιακές σπουδές Arts in 3D Design for Virtual Environments στο Glasgow Caledonia University στη Σκωτία. Κατά τους 6 μήνες εργασίας του ολοκλήρωσε τη μελέτη για τη δημιουργία ψηφιακών απεικονίσεων 7 αρχαιολογικών χώρων για τα Εταιρικά Μέλη του Διαζώματος, καθώς επίσης και τη δημιουργία  της τρισδιάστατης απεικόνισης του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας.