• English
  • Καλάθι (0)
 

Vodafone World of Difference - Νικητές 2014

 

Στην τέταρτη διεξαγωγή του προγράμματος δεχθήκαμε 242 προτάσεις. Οι 10 επιτυχόντες  του προγράμματος, οι οποίοι εργάσθηκαν για έξι μήνες στον οργανισμό της επιλογής τους είναι οι:

 

 

Φωτεινή Αβδελλή


Φωτεινή Αβδελλή

H Φωτεινή Αβδελλή εργάστηκε στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ως Βιβλιοθηκονόμος. Η Φωτεινή είναι τελειόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας.

Κατά την 6μηνη εργασία της η Φωτεινή βοήθησε σημαντικά στην αύξηση της συλλογής της βιβλιοθήκης του Δικτύου από 1.000 τίτλους βιβλίων σε 2.500. Επίσης, συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των μελών του από 400 σε 700, μέσα από διάφορά εκπαιδευτικά προγράμματα.  

Γιώργος Αράπογλου


Γιώργος Αράπογλου

O Γιώργος Αράπογλου εργάστηκε στη «Διογένης ΜΚΟ» ως Υπεύθυνος Διαχείρισης Δικτύου Πωλητών Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία». Ο Γιώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Κατά την 6μηνη εργασία του ο Γιώργος επέκτεινε το δίκτυο πωλήσεων του περιοδικού από 92 σε 118 σημεία, εξασφαλίζοντας εισόδημα σε 130 ανθρώπους, που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Nagi El Kahout


Nagi El Kahout

O Nagi El Kahout εργάστηκε στο Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο Άρτος-Δράση ως Υπεύθυνος Διαχειριστής Πρώτων Υλών και Παρασκευής Γευμάτων. Ο Nagi είναι απόφοιτος δημοτικών ΙΕΚ στο χώρο της Πληροφορικής και τελειόφοιτος στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου σπουδάζει Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης. Κατά την 6μηνη εργασία του o Nagi συνέβαλε στην αύξηση της καθημερινής παραγωγής γευμάτων για την κάλυψη των αναγκών άπορων οικογενειών και ατόμων κατά 30%, διανέμοντας καθημερινά 292 γεύματα.

Φάνης Λέκκας


Φάνης Λέκκας

O Φάνης Λέκκας εργάστηκε στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ανθρώπινοι – Άνθρωποι» ως Συντονιστής του Προγράμματος Στέγασης Αστέγων. Ο Φάνης είναι απόφοιτος του τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Αθηνών. Κατά την 6μηνη εργασία του ο Φάνης ανέλαβε ενεργά τον συντονισμό ολοκλήρωσης και εγκατάστασης των 57 αστέγων στα 15 διαμερίσματα της Κοινωνικής Πολυκατοικίας της Αθήνας, καθώς και τον συντονισμό των δωρεών σε είδος.

Κωνσταντίνος Μπουγιούρης


Κωνσταντίνος Μπουγιούρης

O Κωνσταντίνος Μπουγιούρης εργάστηκε στη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, ως Γεωπόνος Βιολογικής Καλλιέργειας. Ο Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος του Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στον τομέα φυτικής παραγωγής, με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικολογική γεωργία στο Wageningen Agricultural University στην Ολλανδία. Κατά τους 6 μήνες εργασίας του, εκπαιδεύτηκαν συνολικά 186  άτομα,  ώστε να μάθουν να καλλιεργούν βιολογικά λαχανικά στο χώρο τους  και να καλύπτουν πλέον μέρος των διατροφικών τους αναγκών με οικονομικό και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο. 

Μαριλία Παρασχάκη


Μαριλία Παρασχάκη

H Μαριλία Παρασχάκη εργάστηκε στο Σύλλογο Μέριμνας Α.με.Α Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» ως Κοινωνική Λειτουργός. Η Μαριλία είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της, η Μαριλία, υλοποίησε πρόγραμμα λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε 17 μέλη του Συλλόγου, και τα βοήθησε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, για να καλύπτουν αυτόνομα τις καθημερινές τους ανάγκες, στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που κατασκευάζει ο Σύλλογος.

Μαρία Σκιαδά


Μαρία Σκιάδα

H Μαρία Σκιαδά εργάστηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας - Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών ως Κοινωνική Λειτουργός για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους που εξυπηρετεί το Κέντρο. Η Μαρία είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της σχολής Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της η Μαρία συνέβαλε στη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους,  ενώ πραγματοποίησε αξιολογήσεις  35 νέων αιτημάτων, για παιδιά που χρήζουν ειδικό παιδαγωγικό και αποκαταστασιακό πρόγραμμα.

Άννι Σκουρλέτη


Άννι Σκουρλέτη

Η Άννι Σκουρλέτη εργάστηκε στο Δεσμό ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Διαχείρισης Περιεχομένου Διαδικτυακής Πλατφόρμας. Η Άννι είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον Τουρισμό, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη στο King’s College London. Οργάνωσε και συντόνισε τη δοκιμαστική περίοδο της πλατφόρμας, η οποία περιλάμβανε συγγραφή εγχειριδίου και  εκπαίδευση 29 οργανισμών, τη βελτίωση της λειτουργίας της και την πραγματοποίηση 100 επιτυχημένων πραγματικών συναλλαγών, μέσω της πλατφόρμας.

Κατερίνα Τσακμάκη


Κατερίνα Τσακμάκη

Η Κατερίνα Τσακμάκη εργάστηκε στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας» ως Κοινωνική Λειτουργός. Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά την 6μηνη εργασία της η Κατερίνα, παρείχε ψυχοκοινωνική στήριξη σε 42 νέες γυναίκες - θύματα κακοποίησης, καθώς και ενημέρωση σε 134 άτομα για υπηρεσίες και δομές, όπου μπορούν να απευθυνθούν βάση των αναγκών τους. Επίσης, ολοκλήρωσε τη συλλογή του περιεχομένου για την έκδοση του εγχειριδίου του Κέντρου με τίτλο «Εγχειρίδιο Αυτοβοήθειας για Κακοποιημένες Γυναίκες».

Κωνσταντίνα Ψαλλίδα


Κωνσταντίνα Ψαλλίδα

Η Κωνσταντίνα Ψαλλίδα εργάστηκε στη PRAKSIS ως Εργασιακή Σύμβουλος στο Γραφείο Προώθησης στην Απασχόληση. Η Κωνσταντίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας με κατεύθυνση Κοινωνικής Λειτουργού. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της η Κωνσταντίνα παρείχε  συμβουλευτική και υποστήριξη σε 301 άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν παραπομπές 198 ατόμων σε φορείς εκπαίδευσης, ενώ 31 άτομα τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας.