• English
  • Καλάθι (0)

Η Vodafone στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις γυναίκες σε όλους τους ρόλους της ζωής τους

 

Βρίσκεσαι εδώ: Vodafone ΕλλάδαςΚαριέραΟι άνθρωποί μαςConnected She Can

«Στη Vodafone η ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε αναπτύξει μια ατζέντα από πολιτικές και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των γυναικών ως προς την ανάληψη ηγετικών θέσεων, την εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών με επίκεντρο τη γυναίκα. Η έμφαση στη διαφορετικότητα αποτελεί για την Vodafone κρίσιμο στοιχείο που μας επιτρέπει να καινοτομούμε και να ξεχωρίζουμε.»

Χάρης Μπρουμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Eλλάδος

Vodafone Reconnect

To πρόγραμμα που προωθεί την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην εργασία και απευθύνεται σε γυναίκες που άφησαν την καριέρα τους για να κάνουν διάλλειμα λόγω οικογενειακών ή άλλων υποχρεώσεων και θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει ταλαντούχες γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει το χώρο εργασίας από 1 έως 5 χρόνια και θα ήθελαν να επιστρέψουν στην εργασία με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή σε ευέλικτη βάση. To Vodafone ReConnect προσφέρει τη δυνατότητα ομαλής επανένταξης στο εργασιακό περιβάλλον σε ένα πλαίσιο που διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική καθημερινότητα και προσφέρει επιπλέον υποστήριξη μέσω mentoring, προγραμμάτων κατάρτισης και ανανέωσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων. Ο όμιλος Vodafone έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος ReConnect, να προσλάβει 1000 γυναίκες που έχουν διακόψει τη σταδιοδρομία τους, τα επόμενα τρία χρόνια, 500 σε διοικητικές θέσεις και 500 σε θέσεις εργασίας πρώτης γραμμής.

Eίσαι ταλαντούχα γυναίκα, αποφάσισες να κάνεις ένα διάλειμμα και τώρα θέλεις να επιστρέψεις
στην αγορά εργασίας;

«Η Vodafone με το πρόγραμμα ReConnect μου έδωσε την ευκαιρία να επανέλθω στον εργασιακό χώρο μετά από διάλειμμα 1 έτους στην καριέρα μου. Νιώθω ότι έχω όλη την υποστήριξη για την ομαλή προσαρμογή μου , και μπορώ να συνεχίσω να εξελίσσομαι
επαγγελματικά.
»


Κορίνα Φίτρου,
Consumer Back Office Manager

 

 

Με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης και ευκαιριών για τις γυναίκες, έχουμε αναλάβει τις ακόλουθες δράσεις:

Connect She Can - HeforShe

HeforShe

Το 2016 ο Όμιλος Vodafone ανακοίνωσε τη στήριξή του στην εκστρατεία του ΟΗΕ HeForShe με πρέσβειρα την Emma Watson, που αφορά στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Στο πλαίσιο της στήριξης της συγκεκριμένης καμπάνιας, ο Όμιλος Vodafone έχει θέσει τρεις στόχους:

Να αυξήσει την εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης σε 30% μέχρι το 2020
Να ενισχύσει την πρόσβαση σε γυναίκες στην τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας ως μέσο για την ενδυνάμωσή τους και τέλος
Να ενισχύσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε κορίτσια πρόσφυγες μέσω της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας.

Μπες και εσύ να στηρίξεις την πρωτοβουλία αυτή. www.heforshe.org/vodafone

Connect She Can - Πολιτική Μητρότητας

Πολιτική Μητρότητας

Η πολιτική στήριξης της μητρότητας της Vodafone Ελλάδας ξεκίνησε από το 2003 και από το 2015 προσφέρει επιπλέον 16 εβδομάδες πλήρους αμειβόμενης άδειας στις νέες μητέρες, επιπλέον της άδειας λοχείας και της χρήσης μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία. Η πολιτική στήριξης της μητρότητας αφορά σε όλες τις γυναίκες εργαζομένους της Vodafone και ισχύει και στις περιπτώσεις υιοθεσίας.

Connect She Can - We hack for She

Girls in Technology

Η Vodafone παρέχει τη δυνατότητα σε κορίτσια τελειόφοιτους ή απόφοιτους Πολυτεχνικών Σχολών της έμμισθης πρακτικής άσκησης διάρκειας ενός μήνα στα γραφεία της εταιρίας. Οι φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα job shadowing ενός στελέχους της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και συμμετοχής σε incubator πρόγραμμα.

 

 

 

Η Vodafone Ελλάδας έχει δεσμευτεί:

 

• Να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στις προσλήψεις και στη σύνθεση των τμημάτων της και να παρέχει ίσες αμοιβές ανεξαρτήτως φύλου

• Να ενθαρρύνει την ανάληψη διοικητικών θέσεων από γυναίκες, οι οποίες ήδη κατέχουν πάνω από το 30% των θέσεων αυτών

• Να προσφέρει σειρά αναπτυξιακών ενεργειών για την ενδυνάμωση των γυναικών (π.χ coaching, mentoring, development programs, Lean in circles κα.)

• Να έχει ενεργή συνεργασία με γυναικείες οργανώσεις ή εθελοντικές ομάδες και να διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους εργαζομένους στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησής τους

 

 

 

Vodafone. Παγκόσμιος Χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας