• English
  • Καλάθι (0)
 

Συχνές ερωτήσεις


Internet: Υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης το Adobe Flash;

Αυτή τη στιγμή το Adobe Flash δεν υποστηρίζεται από το λειτουργικό Windows Phone 7.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Διάφορα: Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το GPS στη συσκευή μου;

Το GPS θα ενεργοποιηθεί αυτόματα στις εφαρμογές που το προαπαιτούν. Κατά το άνοιγμα μιας εφαρμογής που χρησιμοποιεί GPS, όπως π.χ. Maps, θα υπάρχει προειδοποιητικό μήνυμα που σε προτρέπει να επιτρέψεις στη συσκευή να χρησιμοποιήσει πληροφορίες που αφορούν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι. Απλά πίεσε το ΟΚ για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία.

 

Μέσα στις ρυθμίσεις (settings) μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στη χρήση και μη πληροφοριών τοποθεσίας πιέζοντας START > All apps > settings > location > on

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Διάφορα: Μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές ή να αποθηκεύσω περιεχόμενο σε εξωτερική κάρτα μνήμης;

Η συσκευή σου δεν διαθέτει εξωτερική κάρτα μνήμης. Διαθέτει όμως εσωτερική μνήμη 8GB, ώστε να μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές και άλλο περιεχόμενο στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σου.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Διάφορα: Τι είναι οι 3 “τελείες” στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης;

Οι 3 “τελείες” στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης βρίσκονται για να σου επισημάνουν ότι μπορείς να δεις τις “ετικέτες περιγραφής” και πιθανώς περισσότερες επιλογές από αυτές που εμφανίζονται στην οθόνη. Ένας απλός τρόπος για να δεις τι ακριβώς είναι το κάθε ένα από τα εικονίδια που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης είναι να πιέσεις πάνω σε αυτές τις 3 “τελείες”.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Δίκτυο: Πως μπορώ να δω την ένδειξη σήματος δικτύου ή Wi-Fi, είτε την ένδειξη μπαταρίας και την κατάσταση του Bluetooth;

Απλά πίεσε στο κέντρο του πάνω μέρους της οθόνης και αυτή η πληροφορία θα εμφανιστεί για λίγα δευτερόλεπτα.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Διάφορα: Πως μπορώ να συγχρονίζω τη συσκευή μου με τον Google λογαριασμό μου;

Μπορείς να συγχρονίζεις τις επαφές, τα email και το ημερολόγιο με τον Google λογαριασμό σου. Πίεσε START > All apps > Settings > email & accounts > add an account > Google > και στη συνέχεια είσαγε την ηλεκτρονική σου δ/νση και τον προσωπικό κωδικό. Ο συγχρονισμός θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρώσεις όλη τη διαδικασία ρύθμισης.

 

Ως προεπιλογή, μόνο τα email και οι επαφές σου θα συγχρονίζονται. Για να συγχρονίσεις και το ημερολόγιο, απλά πίεσε στο Google μέσα στα email & account settings και επίλεξε και το Calendar.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Ασφάλεια: Πως μπορώ να κρατήσω αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής μου;

Μπορείς να κρατήσεις αντίγραφο ασφαλείας για τα emails, τις επαφές και τα συμβάντα ημερολογίου χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό Windows Live ή Google ή Yahoo! Ή ακόμα και Outlook. Απλά πρόσθεσε ένα από αυτούς τους λογαριασμούς στη συσκευή σου και μπορείς να τον χρησιμοποιείς ως λύση για αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης.

 

Σε περίπτωση που θέλεις να κρατήσεις αντίγραφο ασφαλείας για τα σύντομα γραπτά μηνύματα, μπορείς να αναζητήσεις στο marketplace για λύσεις που καλύπτουν τις προσωπικές σου ανάγκες.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Μηνύματα: Πως μπορώ να κρατήσω αντίγραφο ασφαλείας για τα σύντομα γραπτά μηνύματα;

Παρακαλούμε αναζήτησε λογισμικό τρίτου κατασκευαστή το οποίο θα σου δώσει αυτή τη δυνατότητα. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο Marketplace πιέζοντας στο START > All apps > Marketplace και να αναζητήσεις με τις λέξεις κλειδί “ SMS backup ”.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: All apps είναι το βέλος που δείχνει αριστερά στο αρχικό μενού.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Ήχοι: Πως μπορώ γρήγορα να κλείσω τον ήχο κλήσης και να ενεργοποιήσω τη δόνηση στην συσκευή μου;

Απλά πίεσε το κουμπί ρύθμισης έντασης ήχου και στη συνέχεια πίεσε στο σύμβολο της καμπάνας στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης. Η συσκευή θα δονηθεί ελαφρώς και το μήνυμα θα αλλάξει από ring σε vibrate, όπως επίσης και το εικονίδιο της καμπάνας σε αυτό των κυματιστών γραμμών. Για να αλλάξεις πάλι σε ήχο κλήσης, απλά επίλεξε το σύμβολο με τις κυματιστές γραμμές.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Διάφορα: Πως μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές;

Πίεσε START > All apps > Marketplace > apps. Εδώ μπορείςνα επιλέξεις ανάμεσα σε κατηγορίες (categories), δημοφιλείς (top), νέες (new) και προτεινόμενες (featured) για να βρεις αυτές που σου ταιριάζουν.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Ήχοι : Πως μπορώ να ορίσω ένα ring tone για τις εισερχόμενες κλήσεις μου;

Για να ορίσεις ένα ring tone για τις εισερχόμενες κλήσεις απλά πίεσε στο START > All apps > Settings > Ringtones & sounds > Ringtone και επίλεξε το ringtone της αρεσκείας σου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: All apps είναι το βέλος που δείχνει αριστερά στο αρχικό μενού.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Ασφάλεια: Πως μπορώ να εμποδίσω το σβήσιμο της οθόνης;

Για να ρυθμίσεις το χρονικό διάστημα μετά από το οποίο η οθόνη σβήνει (για εξοικονόμηση μπαταρίας) απλά πίεσε στο START > All apps > Settings > Lock & wallpaper > Screen time-out > Never

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: All apps είναι το βέλος που δείχνει αριστερά στο αρχικό μενού.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Διάφορα: Που μπορώ να βρω αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής;

Για να δεις αναλυτική λίστα τεχνικών χαρακτηριστικών της συσκευής σου παρακαλούμε ανάτρεξε στην αντίστοιχη ενότητα στο Εγχειρίδιο Χρήσης. Εναλλακτικά μπορείς να ανατρέξεις στην ίντερνετ σελίδα για τη συσκευή σου στον ιστοχώρο της Vodafone Ελλάδος ή του κατασκευαστή της συσκευής.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Ασφάλεια: Αν επιλέξω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) θα χάσω όλες μου τις καταχωρήσεις στο ημερολόγιο, τις επαφές και την ηλεκτρονική αλληλογραφία;

Ναι, θα χαθούν όλα τα δεδομένα στη συσκευή σου μόλις πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Εναλλακτικά μπορείς να κρατήσεις αντίγραφο ασφαλείας. Ανάτρεξε στην αντίστοιχη ερώτηση “ Πώς μπορώ να κρατήσω αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής μου;” για περαιτέρω πληροφορίες.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Ασφάλεια: Πως μπορώ να επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στη συσκευή μου;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με την συγκεκριμένη ενέργεια θα σβηστούν όλα τα δεδομένα της συσκευής σου, χωρίς δυνατότητα επανάκτησης. Σε προτρέπουμε να κρατήσεις αντίγραφο ασφαλείας πριν προχωρήσεις, όπως και να σημειώσεις τυχόν ρυθμίσεις που σου είναι σημαντικές.

 

Για να επαναφέρειςτη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, παρακαλούμε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: START > All apps > Settings > About > Reset your phone.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Επαναφέροντας την συσκευή σου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις θα χαθούν όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη της συσκευής σου. Σε συμβουλεύουμε να κρατήσεις αντίγραφο ασφαλείας. Ανάτρεξε στην αντίστοιχη ερώτηση “ Πώς μπορώ να κρατήσω αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής μου;” για περαιτέρω πληροφορίες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: All apps είναι το βέλος που δείχνει αριστερά στο αρχικό μενού.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Μηνύματα: Πως χρησιμοποιείται η εφαρμογή Messaging;

Για να στείλεις ένα μήνυμα, από την αρχική οθόνη, πίεσε στο κουτί (tile) Messaging και στη συνέχεια στο σύμβολο (+). Καθώς πληκτρολογείς το όνομα της επαφής στην οποία θέλεις να αποστείλεις το μήνυμα, το τηλέφωνο σου προτείνει από τις επαφές αυτές που ταιριάζουν με τη σειρά χαρακτήρων που έχεις ήδη εισάγει. Επιλέγεις το όνομα της επαφής και συνεχίζεις πιέζοντας μέσα στο γκρι πλαίσιο στο κάτω μέρος της οθόνης ώστε να πληκτρολογήσεις το μήνυμα. Στην περίπτωση που θέλεις να επισυνάψεις μια εικόνα ή ένα αρχείο, απλά άγγιξε το εικονίδιο με τον συνδετήρα στο κάτω μέρος. Τέλος άγγιξε το send για να γίνει η αποστολή.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Τηλεφωνικός Κατάλογος : Πώς μπορώ να έχω σε μία επαφή παραπάνω από έναν αριθμούς κλήσης;

Για να εισάγεις σε μια επαφή πολλαπλούς αριθμούς κλήσης (κινητό, εργασία, σπίτι, κλπ) πίεσε START > All Apps > People > παρατεταμένη πίεση στην επαφή που θέλεις να προσθέσεις πολλαπλούς αριθμούς και στη συνέχεια edit > Add phone και εισαγωγή του αριθμού στο αντίστοιχο πεδίο. Επίλεξε τέλος τον τύπο αριθμού (mobile, work, home) από τη λίστα και άγγιξε στο Done και στη συνέχεια στο Save.

 

Στην περίπτωση που θέλεις εξ’ αρχής να δημιουργήσεις μια επαφή με πολλαπλούς αριθμούς κλήσης απλά άγγιξε START > All Apps > People > Add. Όρισε το όνομα, το τηλέφωνο (μπορεί να είναι παραπάνω από ένα) τις υπόλοιπες πληροφορίες που θέλεις και πίεσε το κουμπί Save.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: All apps είναι το βέλος που δείχνει αριστερά στο αρχικό μενού.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Μηνύματα: Πως μπορώ να αλλάξω την υπογραφή στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου;

Πίεσε START > All apps > επίλεξε λογαριασμό και στη συνέχεια More > Settings > και βεβαιώσου ότι είναι επιλεγμένο το πεδίο «use an email signature» και θα μπορέσεις να αλλάξεις την υπογραφή στο πλαίσιο κειμένου που βρίσκεται ακριβώς κάτω.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: All apps είναι το βέλος που δείχνει αριστερά στο αρχικό μενού.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Μηνύματα: Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία αντιγραφή και επικόλληση;

Μπορείς να αντιγράψεις σχεδόν οποιοδήποτε είδος κειμένου στο τηλέφωνό σου και να το επικολλήσεις σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο στο οποίο μπορείς να πληκτρολογήσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι αντιγραφής κειμένου: επισημαίνοντας το κείμενο ή χρησιμοποιώντας την επιλογή του μενού. Μπορείς να επικολλήσεις το κείμενο που έχεις αντιγράψει όσες φορές θέλεις. Για αναλυτικές πληροφορίες πάτησε εδώ.

 

Εάν έχεις Windows Phone χωρίς δυνατότητα αντιγραφής και επικόλλησης, μπορείς να αποκτήσεις αυτήν τη λειτουργία ενημερώνοντας το λογισμικό του τηλεφώνου σου. Σύνδεσε το τηλέφωνο με τον υπολογιστή σου χρησιμοποιώντας το καλώδιο και, στη συνέχεια, ακολούθησε τις οδηγίες στο λογισμικό Zune.

Σου φάνηκε χρήσιμο;

Διάφορα: Πως λειτουργεί το multitasking στη συσκευή μου;

Μπορείς να εκτελέσεις ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές σε ένα Windows Phone και υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για την εναλλαγή μεταξύ των τελευταίων 5 που έχεις χρησιμοποιήσει:

 

1.  Πάτησε παρατεταμένα το κουμπί "Προηγ."για να προβάλλεις έως και 5 από τις εφαρμογές που χρησιμοποίησες πρόσφατα.

2.  Μετακινήσου δεξιά για να δείς όλες τις ανοικτές εφαρμογές και, στη συνέχεια, πάτησε εκείνη που θέλεις να ανοίξεις.

 

Εάν έχεις Windows Phone χωρίς τη παραπάνω δυνατότητα, μπορείς να αποκτήσεις αυτήν τη λειτουργία ενημερώνοντας το λογισμικό του τηλεφώνου σου. Σύνδεσε το τηλέφωνο με τον υπολογιστή σου χρησιμοποιώντας το καλώδιο και, στη συνέχεια, ακολούθησε τις οδηγίες στο λογισμικό Zune.

Σου φάνηκε χρήσιμο;
Δεν βρήκες αυτό που έψαχνες;

 

 

 

Δες επίσης

My account