• English
  • Καλάθι (0)
 

Νικητές 2016

 

 

World of Difference - Νικητές 2016

 

Στην έκτη διεξαγωγή του προγράμματος δεχθήκαμε 194 προτάσεις. Οι 10 επιτυχόντες  του προγράμματος, οι οποίοι εργάζονται για έξι μήνες στον οργανισμό της επιλογής τους είναι οι: 

Kατερίνα Αγγελοπούλου

Η Κατερίνα Αγγελοπούλου εργάζεται στην TACT Hellas ως Συντονίστρια του Προγράμματος «Best Buddies Ελλάδας». Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με κατεύθυνση στην Κοινωνική Εργασία. Στόχος της είναι η διατήρηση και ο συντονισμός των 40 σχέσεων φιλίας που ήδη υπάρχουν καθώς και η ανάπτυξη 30 νέων σχέσεων φιλίας , ταιριάζοντας εθελοντές και Άτομα με νοητική καθυστέρηση για την κοινωνικοποίηση τους, καθώς και  η συνεργασία με άλλους φορείς για την υιοθέτηση του προγράμματος.

 

 

Έλλη Ανυφαντή

Η Έλλη Ανυφαντή  εργάζεται στην Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών ως  Υπεύθυνη Συντονισμού και Οργάνωσης των δράσεων και πρωτοβουλιών της οργάνωσης στην Κέρκυρα. Η Έλλη είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  και φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στόχος της είναι ο συντονισμός και η οργάνωση των δράσεων του Γραφείου Διαμεσολάβησης και της Δομής Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων, όπου συγκεντρώνονται και δημοσιοποιούνται οι κενές θέσεις εργασίας διαθέσιμες στα νησιά του Ιονίου, η ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων που διασφαλίζουν την πρόσβαση ευάλωτων ομάδων στην εκπαίδευση, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών στην Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

 

 

Σοφία Αξωνίδη

Η Σοφία Αξωνίδη εργάζεται στην WWF Ελλάς και έχει αναλάβει τη θέση της υποστήριξης του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» και ειδικά της εφαρμογής για την καταγραφή των χώρων αστικού πρασίνου της Ελλάδας από τους πολίτες. Η Σοφία είναι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Διεθνές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα International Digital Library. Στόχος της είναι η διαχείριση της νέας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που σκοπό έχει την  την καταγραφή των χώρων αστικού πρασίνου της Ελλάδας από τους πολίτες και ο συντονισμός των εθελοντών που θα κάνουν χρήση της εφαρμογής. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η Σοφία θα συμβάλει ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους χώρους αστικού πρασίνου στην πόλη τους και να τους αξιοποιήσουν με στόχο να αποκτήσουν μια «Καλύτερη Ζωή» για τους ίδιους και την οικογένεια τους. 

 

Αφροδίτη Γκαμπούρη

Η Αφροδίτη Γκαμπούρη εργάζεται στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" ως Συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ινστιτούτου. Η Αφροδίτη είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος της είναι ο συντονισμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ» για τη μετάδοση των αρχών οδικής ασφάλειας σε 4.000 μαθητές και 25 εκπαιδευτικούς 85 σχολείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η συμμετοχή σε τουλάχιστον 10 ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Πολύνα Κάβουρα

Η Πολύνα Κάβουρα εργάζεται στον  Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» ως Μουσικοθεραπεύτρια. Η Πολύνα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Arts in Music Therapy του New York University με ειδίκευση στην πανεπιστημιακή κλινική μουσικοθεραπείας. Στόχος της είναι η οργάνωση μουσικοθεραπευτικών δράσεων (ατομικών και ομαδικών) σε 16 παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες για την απόκτηση κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων, για που θα βελτιώσουν  την ποιότητα ζωή και την καθημερινότητάς τους. Παράλληλα, θα διοργανωθούνμουσικοθεραπευτικές συνεδρίες σε 65 οικογένειες παιδιών που φιλοξενούνται στο Σύλλογο και σε άλλες δομές καθώς , και σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα σε 35 εργαζόμενους του οργανισμού και σε άλλες αντίστοιχες δομές.  με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωσή τους στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

 

Γεωργία Μαλέα

Η Γεωργία Μαλέα εργάζεται  στον Εθελοντικό οργανισμό  ΚΕΛΕΤΡΟΝ - ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ως Ψυχολόγος. Η Γεωργία είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στόχος της είναι η ψυχολογική στήριξη 145 παιδιών και των 65 οικογενειών τους μέσω ατομικών και ομαδικών συνεδρίων και η υλοποίηση προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης εκφοβισμού σε παιδιά Γυμνασίου του Νομού Καστοριάς.

 

 

Σόλωνας Μάλκας

Ο Σόλωνας Μάλκας εργάζεται στην Emfasis Foundation ως  Υπεύθυνος των Κινητών Μονάδων Υποστήριξης – Mobile Support Unit  Αθήνας & Πειραιά. Ο Σόλωνας από το 2013 εργάζεται εθελοντικά στην Emfasis ως streetworker και φωτογράφος ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει τη θέση του γενικού επόπτη της Κινητής υποστηρικτικής Μονάδας. Στόχος του είναι η εκπαίδευση  των αρχηγών των ομάδων και των εθελοντών των κινητών μονάδων με σκοπό την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία τους για την άμεση και ουσιαστική βοήθεια των ωφελούμενων.

 

 

Λήδα Μουρλούκου

H Λήδα Μουρλούκου εργάζεται στην PRAKSIS στο πρόγραμμα «ΣΤΕΓΗ PLUS (+)» ως Υπεύθυνη Συντονισμού του προγράμματος «Buddy System». Η Λήδα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολουθεί πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διασυνδετικής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Στόχος της είναι ο συντονισμός του προγράμματος Buddy System του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αθήνα που σκοπό έχει την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας μεταξύ ενηλίκων και ασυνόδευτων παιδιών αιτούντων άσυλο. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό η Λήδα θα συμβάλει στην ψυχολογική στήριξη και τη μείωση των περιστατικών «άτυπης φυγής» των ανήλικών που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ Plus καθώς και η αποτελεσματική προστασία τους μέχρι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η επανένωσή τους με την οικογένειά τους. 

 

 

Χάρης Πατούνης

Ο Χάρης Πατούνης εργάζεται στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ως Υπεύθυνος Προγράμματος Αστέρι της Ευχής.  Ο Χαράλαμπος είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στόχος του σχετικά με το έργο που έχει αναλάβει είναι η διαχείριση και επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος το Αστέρι της Ευχής σε σχολεία, εταιρείες και ιδιώτες, με σκοπό την αύξηση των πόρων της οργάνωσης που θα οδηγήσει στη μείωση του χρόνου εκπλήρωσης ευχών παιδιών με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες και την αύξηση του αριθμού των ευχών που θα εκπληρωθούν από 92 σε 110.

 

 

Κατερίνα Σφακιανάκη

Η Κατερίνα Σφακιανάκη εργάζεται στον Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων ατόμων από το αλκοόλ «Η επιστροφή» ως Κοινωνική Λειτουργός. Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης. Στόχος της είναι ο συντονισμός και η υλοποίηση δράσεων πρόληψης όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρές ηλικίες  σε 10 σχολεία και συλλόγους του Ν. Ηρακλείου καθώς και η παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής στα 806 ήδη ενταγμένα στο θεραπευτικό πρόγραμμα του συλλόγου άτομα και τις οικογένειες τους και στα νέα μέλη που θα ενταχθούν.